Wednesday, June 01, 2011

Tak Bagi Can (Chance)

                          ..dia nie kita x leh bagi muka....
....biar sombong ngan adik beradik nie
....jangan sombong dengan Allah dan manusia.

Hari ni hujan. Tak taw la kalau rumah aku jer yang hujan jiran sebelah x hujan tapi lama dah x hujan kat rumah aku.Tiba-tiba pagi tadi x rase pun mengantuk lepas solat subuh.
syaitan lari g rumah orang lain kot.dia nie kita x leh bagi muka. biar sombong ngan adik beradik nie jangan sombong dengan Allah dan manusia.Tetiba teringat petikan dalam buku siapa dia dihatiku tulisan ustaz pahrol bin juhoi.sangat best.tapi aku x khatam lagi. cikgu aku kata baca buku macam nie x leh gopoh.kena banyak berfikir. baru apa yang disampaikan sampai kedalam hati kita. insyallah.Hehe...pas Subuh jer bukak tingkap rumah.sejuk je rasenyer.hari ni tak taw nak wat pe tiba-tiba rase nak belajar.tapi nak belajar ape?nak upload note DSP(digital signal processing) kawan aku kata awal lagi.......Bukak pon x paham apa.Term2 enginering ni wat pale lg sakit.Masa cuti ini la kita nak relaks kepale.Nak baca buku motivasi takot syaitan mai gayut kat mata spoil pagi aku yang indah ni.Elok2 dia ngah jauh dari aku. Eloknya baca buku jenis kalau bahasa kampung aku cakap "light reading" bacaan yang ringan macam majalah rapi ke, komik manga ke.cakap pasal komik manga teringat satu buku bahasa jepun yang aku guna waktu form 1 sampai form 3. aku carilah libry kat tingkat atas rumah aku. akhirnya jumpa.ingat lagi cikgu jepun aku a.k.a mentor aku masa aku kat sekolah menengah.macam mana dia ajar anak murid dia.kalau salah atau tak lulus ujian kena pusing tempat assembly.malu kot.so anak murid die tak terkecuali aku bertungkus lumus la siang malam menghafal (kalau besoknya ada ujian la he3)

ingin la aku disini nak mengkongsi macam mana orang belajar bahasa jepun masa cuti semester.enjoy!he3
 ni library kat rumah aku

ni la buku yang aku cari..

basic huruf dalam bahasa jepunya KATAKANA

refresh balik knowledge (21-13)=8 tahun dulu punya belajar...
yang katun sebelah tu..skill tyme (21-9)=13tahun dolu..he3

mm...bosannya x de org nak message saye...

Oh sekarang bukannya masa
Untuk kau ungkit lagi salah siapa
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu

sedang layan lagu yuna, Gadis Semasa.

baling batu kat anjing best jugak !

4 juta sudi membaca:

twistedBrain said...

AS!!teringin sngat nk blaja bhse jepun!

pemerhati sunyi said...

jom...turun kl t aku ajar kan...he3...

twistedBrain said...

aku da balik arau da..huhuuu

pemerhati sunyi said...

bile ko balik?

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com