Bahan-bahan :
- 200 gram cream cheese philadephia
- 1 bekas (284 ml) double cream
- Setengah tin susu pekat
- Satu bungkus biskut marie/rich tea
- susu segar
- choclate drop (jika perlu)
- serbuk milo/koko (jika perlu)
Cara-cara :
- Campurkan susu pekat, cream cheese, dan double cream di dalam bekas.
- Pukul semua bahan diatas sehingga pekat, jika anda ingin lebih manis tambahkan sedikit lagi susu pekat.
- Setelah pekat, celup dahulu biskut ke dalam susu segar sebelum susun biskut rapat-rapat didalam bekas.
- Kemudian sapukan cream yang dipukul tadi diatas biskut.
- Buat secara selang seli.
- Setelah siap di lapisan paling atas (lapisan cream) taburkan choclate drop dan serbuk koko jika ada.
- Siap
SELAMAT MENCUBA
ps:credit to http://www.kisahwanita.com/resepi-cream-cheese-trifle
0 juta sudi membaca:
Post a Comment