Saturday, October 30, 2010

Tidur Yang Berkhasiat


(tajuk entry kali ini bukan lah tips kecantikan atau resipi kejelitaan tetapi hanyalah sebuah pengalaman yang ingin dikongsi diharapakan yang baik di jadikan tauladan yang buruk di tinggalkan sekian terima kasih...hehe)




hari nak cerita sikit...
mlm td ingat pas makan meggi
lepak2 sat
tido la...
awal...
sebab b4 ni dah bertungkus lumus
siang malam
berkepit jek
ngan laki aku...
haha
bukan laki "husband or what"
tapi
ngn buku dan note2 digital electronic
nak dijadikan cerita..
al kisah
tidur la aku jam 1 pagi paling awal
untuk sem ni...
seinngat aku...

konon nya nak dapat kan 
tidur yang berkhasiat...
hahha
aku tidor

then
subuh aku bngun
semalam sempat la
berfacebooking
dengan kawan matrik
die kat uitm arau
harap jek
satu negeri
setahun kat cini
x penah jumpe
then die wat post
yang perlis sekanrg tengah sejuk
aku pun comment
tang mane yg sejuk nyer...
then semua terbukti
pas subuh tadi
aku tidur
sedar2 jam 11 pagi
arghhhhhhhhhhh...
astagfirullah
sempat aku mengucap panjang
hari ini hari apa?
penat aku pikir
rase macam berbulan2 tidur
x penah aku rase macam ni
tidor sampai tak ingat hari...
aku terfikir
malam tadi dah bace doa tidur sume...
huhu...
mungkin ini lah yang dikatakan
tidur yang "berkhasiat"
samapai hari pun lupa
dan yang paling2 menyedihkan
aku 
terlepas kelas yang amat2 ppenting
huhu
jadi aku minx kawan aku certa balik apa yang berlaku 
kelas umtuk hari ini
*******
petang sikit
kawan aku yang kat arau ajak p kangar
dia nak teman kawan p hospital
ok la..
akhirnya
kedua2 kami
free..
untuk berjumpa
lagi pun aku sedang mencari
sumber2 
kewangan
hingga terpksa 
keluarkan
amanah saham
aku yg satu malaysia
kawan aku tanye...
x der care lain kew...
aku cakap
ni jek yg aku ader
malas nak minx mak ngn ayah
susahkan diorg
biiar aku yg susah...
huhu
aku jumpa kawan aku 
n kami borak2
sampai la jam 600 petang
masing-masing pulang ke destinasi  masing2
*****
sesampai jek aku kat umah jam
700 petang
skuad2 aku ajak plak
main bowling

haha
memg best lah
aku dan ikin house mate aku
nek bas
n diorg nek moto
main2 sampai kui 1045 malam
memg die hard 
la...
hari ni...
x studi langsung
huhu...
kami habis jam 1045..
aku dan ikin
berlari dari the store ke KWSP..
haha
INILAH KANGAR ..SAMPAI KAMI BOLEH LARI DITENGAH JALAN..
.AKIBAT KESUNYIAN NYA...
BARU JEK KUI 10 LEBIH...
HAHA


nasib baik weekend dah selalu
lari2 nih
so..
x lah
semput sangat...
sampai kwsp plak
ramai plak 
dak2 wang ulu
so bas pun penuh
sementara tunggu kami pun pegi kedai mamak
depan kwsp
minum neslo
ngan paw nan cheese kawan aku...
haha
memmang best 
lepak2 nagn budak 2 ni...
kena pulak ader orng belnje..
haha
lucky day...
dan yang best nyer aku menang td men bowling...
haha
mungkin kebetulan
97  mata jek
haha
dan dah kui 1115 
bas yng kedua pun sampai...
jd balik la aku
haha...
alhamdulillah
x der pape
semua selamat.......pulang ke destinasi masing2..
dan selepas ni
berjanji pada diri sendiri
belajar bersungguh2...
fokus!

akhir kalam....

tawakal pada Nya
jangan sedih...
kita masih ada sahabat yang boleh menemani kita
disepanjang kejauhan kita
dengan keluarga tercinta!


6 juta sudi membaca:

Syaidahtul Badriyah Aziz said...

phew!!gla eh puan...besh x? tdur sampai kul 11..hahhaa

ina said...

haha...itu lah namenyer tidur berkhasiat...haha

Sachi Asukai said...

windunyer nak main boling....has-has, jom-jom!!!!!!

ina said...

jom kak...tp akak bnje la ek...kite on jek...haha...reunion kmm h1

twistedBrain said...

ha3 tp siyes mmg sejok kat arau neh..lebeh2 lagi kolej aku..da r lantai jubin!mmg terlompat2 aku mlm2..huk3

*len kali kite jmpe lagik ek!hik3

ina said...

yes!kite men bowling nak?hehe

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com