Thursday, September 17, 2009

GAGAH setia....nya A.K.U..

When I consider patriotism, I always remember the passionate words of Adlai Stevenson: "Patriotism is not short, frenzied outbursts of emotion, but the tranquil and steady dedication of a lifetime."


meh aku citer serbe sikit tentang diri aku yang orang cakap pelik..jugak..tp bagi aku stedy je bende tu...hahaha..
 
aku yang tengah tue...nie waktu festival konvo..haha...gagah x aku ? tapi aku tak se gagah adik due org tue...muscle 2...huhu..
masey tak dapat ape yg aku nak citer???
nie dier..


haha...aku join ROTU..x tau ROTU tu ape?
cari sendiri...mm...aku minat army starting bile aku join interview...kat UPNM..tue gambar aku yang stakat nie aku ader dah 2 bulan aku join..memg bes aku cakap ...
UPNM...dulunyew atma...universiti yang penuh ngan ketenteraan...

tue TAG aku waktu aku join interview..tu..
dapat sampai last board..maksudnyew interview..last jumpe..ngan panglima 3 cabang angkatan tentera..LAUT,DARAT,UDARA..waktu tu bes sangat...2...
banyak kenangan yang aku dapat waktu seminggu interview..
interview tu mempengaruhi hidup aku sampai ke hari ni...
n finally aku dapat jadi pegawai simpanan tentera darat kat situ...
tapi ape yang menyedihkan ...surat tawaran aku tak dapat..
tapi x per mungkin x der rezki kat situ ..so aku join la pegawai simpanan kat u yang aku belajar sekarang UNIMAP..haha anak bongsu palapes di malaysia...
 
ni topi pegawai pemilihan kat sane...ho3..tldm..memg smart la..
aku ingat lagi waktu temuduge tu...
malam dah lewat sangat kui 11ml..baru hbis..interview..
n aku org last sekali kat kerusi tempat tunggu interview..tu..
tuan tu dok sebelah dialog die lebeh kurang cam ni lah:

ehem...ehem...
tuan hensem: mm dah makan?
aku: dah tuan
tuan hensem: dah semayang..?
aku: dah tuan..
tuan hensem: dah bace doa?
aku : dah tuan
tuan hensem:saye nak dengar sikit..ok ...up!
aku:[angkat la tangan menadah ]untuk berdoa dengan semangatnyew..sambil memejam mata tanda khusyuk..hehe
Bismillah hirohman nirohim...
alhamdulillah hi....
tuan hensem:amin!
die pown bangun dan pergi begitu sahaja..
aku tercengang2..ceh..kawan aku senyum2...hahaha

ini senior2...aku
kacak tampan lagi bergaya...
hhaahaa ni tyme palapes wat jamuan berbuka pose...junior x sempat bergambar...
coz kitorg bz ck8...waktu tu...
 
ni pulak tyme...spupu aku kawen kat dewan kementah...
fuh bes giler kot...
aku ske tengok pakaian diorg x kisah la pangkat ape,,,
memang sememangnyew bes,,,,

 
ni ain...
my buddy kat palapes..dan diluar juge...die baik orgnyew...sangat baik hati..
nampak je lembut tp garang nak mampos..haha..ain jgan marah..ek...
banyak suke duke aku join palapes 
myb dalam dua bulan ni 
suka duka aku melalui proses..menyertai plapes..termasuklah..
proses perpindahan dari umah asal..di kg y..ke w.u[wwang ulu]
nialah kediaman aku skarang...
dari umh teres
kepada umh pangse[mcm pelik je]kondo kot[mewah sangat]flat?
entah...
tapi 5 tingkat...
n aku berada di tingkat atas sekali...
letih giler naik turun naik turun...hoho3...




lagi....
                     ape...ye?
 
ni dua org skuad aku...liyana si biru humairak si hijau..[rumate aku gak]
mm..bes la spoting sume..jage antara satu same lain...
mane der persatuan yg jage ahlinyew macam maner sineor n intermediate jage junior...
seyes...memg bes...tak tau bape kali aku cakap bes..bes...
hahahaa..
mmm...ni aku?
haha..ni waktu dalam proses perpindahan umh dan perpindahan hati aku yg nak sangat dok kat kg.y tp kene duduk kat wng..ulu...
hahaha...dulu malam baru balik kg y..nek bas sorg2...tangkap gambar sorg..2...haha...
tp skrang aku semakin suke dok kat sane ..bukan ape...duduk dalam satu skuad lain sikit..hehe...
kpd housemate..aku..aku x lupe korag..hahha..
 
so biler dah duduk jaoh dari kg.y tunggu bas pown sorg2...huhu..sedey2...
berteman kan buku..tebal.
sebelum aku mengundur diri...
biarlah aku duduk jauh 
mungkin jauh itu ader dekatnyew..
dekat di hati korg yang kat kg.y
dekat hati nak g kuliah kat kg.y
dekat hati nak studi kat library..
haha...
salam bye..

1 juta sudi membaca:

aimi adilah said...

wooo... bdk upnm rupe ny.. hbt2... ex-bf kite kt c2 gak :) ... tp xtaw r dy bhgian pe...

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com